SPIES BERDAFTAR

25 June 2015

MENFITNAH SEMUDAH ABC!

ASSALAMMUALAIKUM W.B.T. peeps !

Zaman moden ni, senang gila la nak fitnah orang! cuma perlu ada komputer, pelayar internet & sambungan internet. silap haribulan budak tadika pun boleh buat. macam mana caranya? meh ikut steps yang aku tunjuk dalam gambar2 di bawah.. & korang akan sedar betapa mudahnya menfitnah berserta bukti, *kononnya!


Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan. 
Surah Al-Hujurat Ayat 6.

Sesungguhnya orang-orang yang mendatangkan fitnah kepada orang-orang mukmin laki-laki dan perempuan, kemudian mereka tidak bertaubat, maka bagi mereka azab jahannam dan bagi mereka azab (neraka) yang sangat pedih.
(Q.S. al-Buruj: 10)

NOTA KAKI: TUJUAN AKU BERKONGSI NI BUKAN NAK MENGGALAKKAN ORANG MENFITNAH, TAPI NAK SEDARKAN BETAPA MUDAHNYA DOSA BESAR NI BOLEH DIBUAT. MOGA2 SELEPAS INI KITA SELIDIK DAHULU "BERITA TERKINI" YANG KITA TERIMA SAMA ADA SAHIH ATAU TIDAK SEBELUM TEKAN 'SHARE', MENJADI KEYBOARD WARRIOR, WAIMA JADIKAN BAHAN SEMBANG DI KEDAI KOPI.

wallahua'lam. semoga Allah redha!

regards,

No comments:

Post a Comment

pecah kaca sebab koman,
lepas baca harap komen. :D